Golvslipning Stockhjolm

4 bästa sätten ta hand om golv

Börjar golvet bli utslitet? Det är ju mycket som gör ett golv slitet; vassa klackar, lekande barn, hundar som springer över golvet med vassa klor, möbler som flyttas runt i rummet. Så det är ju inte så konstigt om golvet slits ut. Så det kanske är dags att göra något åt ditt slitna golv?

Golvslipning

Om du har ett riktigt slitet golv och djupa repor i det så kan en golvslipning vara det enda som kan rädda det. En golvslipning innebär att en golvslipare, kanske i Stockholm, eller någon annanstans, slipar golvet med en golvslip. Då tar de bort någon millimeter av det allra yttersta skiktet av ditt golv. En golvslip slipar försiktigt ditt golv. Du kan till och med slipa en modernare plastmatta, linoleummatta men det vanligaste är att slipa ett trägolv.

Golvrenovering

En golvrenovering är nästan som en golvslipning, men det kan ju hända att om golvet är skadat så behöver det renoveras ordentligt. Limma eller spika fast nya delar på golvet. Och sedan är det ju så att om du ersätter gamla delar på ett gammalt golv med nytt material blir skillnaden stor mellan de gamla och de nya delarna. Då är det bäst att slipa om resten av golvet, eftersom en golvslip tar fram den nya ytan på det gamla golvet.

Ytbehandling

Till exempel är det bäst att behandla nyslipade golv med lack om det är så att du har ett nyslipat golv i köket där det förekommer en del spill. Lacken skyddar ett nyslipat golv allra bäst.

En hårdvax kan du använda i vardagsrummet eftersom hårdvaxen gör så att det nyslipade golvet får en fin ådring, men inte tål inte lika mycket spill som ett lackat golv. Om du inte gillar att lacken är så glansig så kan du välja en lack med matt kulör.

Bona golvet

Om ditt golv inte är så slitet kan du prova att bona golvet. Då behandlar du golvet med ett medel som lämpar sig för detta. Bonar du golvet lägger du på en ny yta på det. Bonmedlet gör att du får en ny fin yta på det, som också håller golvet renare längre. Det är bra att bona ditt trägolv med jämna mellanrum. Det blir mycket mer slittåligt om du bonar det.

Hur hittar du golvslipare?

Så om du har bestämt dig för att slipa eller renovera golvet, undrar du kanske hur du hittar en duktig golvslipare? Det enklaste är ju att fråga släkt och vänner om de nyss har slipat golvet och vet att de har anlitat en duktig golvslipare. Om de inte känner till någon kan man ju alltid fråga grannarna om de har haft en bra golvslipare hemma. Om inte heller det går, kan du alltid vända dig till internet. Googla till exempel ”golvslipning Stockholm” om du bor i Stockholm och vill hitta en golvslipare i Stockholm. Om du inte bor i Stockholm, byter du helt enkelt ut Stockholm, mot den ort där du bor så att du får tag i ett lokalt golvslipningsföretag.