Lindesberg

Välkommen till Borngård!

Här går det fynda både nytt och gammalt, samt ta en fika för att koppla av för att njuta av naturen och lantluften i godan ro. Borngård är från början ett lantbruk som både odlade grödor och hade djur av olika slag. Numera är själva lantbruket nedlagt och istället har det satsat på att låta besökarna njuta av friden på landet, besöka vårt café, galleri eller kanske till och med prova på vår glasstillverkning. Du väljer själv!

Vintage & Retro

Något som besökare kan göra är att fynda i vintage- och retro-ladan. Där hittas det gamla fina föremål så som exempelvis vackra kaffekoppar och tallrikar från förr, till fina möbler och husgeråd. Hela ladan är fylld med saker och ting som besökarna kan ha nytta av. På loppmarknaden går det att fynda till låga priser, vilket gör att när man kan möblera och skaffa husgeråd till ett helt hem för en bra slant. Borngården tar även tacksamt emot prylar, möbler och annat som man vill bli av med. Kontakta gården och en lösning ordnas så att alla blir nöjda!

Borngårds butik

Borngård har kvar sin mark och på den odlas det grönsaker, frukt och bär som sedan säljs i gårdsbutiken. All odling sker ekologiskt och gårdens bikupor ser till att fruktträd och bärbuskar blir pollinerade för att ge en ännu bättre skörd. Honungen från kuporna säljs sedan i butiken. I butiken hittas det allt från gårdens mark beroende vilken årstid det är, då det säljs frukt och grönt säljs säsongsvis. Under våren går det att exempelvis köpa sparris, jordgubbar och nypotatis, under sommaren finns det gurkor, tomater, bönor, morötter och färsk lök, till hösten går det att köpa nyplockade päron och äpplen. 

Gårdsbutiken är öppen året runt eftersom det säljs även gårdens honung även nyvärpta ägg från hönsen på gården, egentillverkad saft och sylt tillverkad av Borngårds egen frukt och bär i butiken. Självklart finns det fler godsaker i gårdsbutiken som det går att njuta av. 

Fika på landet

För att våra besökare ska få koppla av efter att besökt vintage- och gårdsbutiken, så finns det möjligheten att ta en fika och njuta av lantluften. I caféet hittas det nybakade kakor, bullar och bröd. Dessutom serveras det lättare måltider så som paj, smörgåsar och bakverk. Allt är tillagat och bakat från grunden. Likaså används de produkter som Borngård producerar i största möjliga mån.

Det finns möjlighet att både sitta ute eller inne för att fika då vi har ett stort växthus som skyddar från vind och regn, men ger ändå möjligheten att njuta av omgivningen. Annars går det att slå sig ner i någon av trädgårdsmöblemangen som står i trädgården under fruktträd eller på gräset för att känna värmen från solen eller svalkan i skuggan. 

Workshops

I växthuset hålls det workshops och föredrag av olika de slag. Allt från hur bin producerar honung till att hur man binder sina egna buketter eller målar i akvarell. Under dessa sammankomster går det umgås med likasinnade personer när det serveras tilltugg med dryck efter workshopen eller föredraget. Alla workshops och föredrag annonserar i god tid på Borngårdens hemsida och i de lokala tidningarna. Vilket gör att man kan anmäla sig till dessa om det finns ett intresse.