Ett nytt badrum

Är det dags för ett nytt badrum på gården? Just nu är vi i valet och kvalet. Därför har vi läst på, och det har i sin tur medfört att att vi fått nya tankar kring det här med badrum.

En badrumsrenovering är en stor, dyr, och omvälvande process. Har man bara ett badrum kommer man inte att kunna använda det under den tid renoveringen pågår. Bor man på en gård kan man ordna en husvagn eller norrlandsvagn, ställa den på gårdsplanen och använda. Eller så gör man renoveringen under sommaren, och bygger en utedusch. Bor man i Stockholm blir det lite knepigare, framför allt om man bor i bostadsrätt. 

Vad ska man tänka på vid badrumsrenovering?

Först och främst: det är teoretiskt möjligt att renovera badrummet på egen hand, och göra det bra. Men det är inte enkelt. Och även om du är tillräckligt händig för att montera tätskikt måste du ta hjälp med rörkopplingar och el. 

Det viktiga när du renoverar badrummet, vare sig du gör det själv eller betalar hantverkare för att göra jobbet, är att det blir fackmannamässigt utfört. Det kan innebära att följa Byggkeramikrådets branschregler för våtrum. Säkrast är att be hantverkaren visa att företaget har de nödvändiga certifikaten. Detta är viktigt eftersom tätskikten ska förhindra att fukt tränger in i känsliga material. Om de inte fungerar som det är tänkt kan det ge upphov till skador nästan var som helst i bygganden.

Boverket har information på sin sajt om vad som gäller när badrum inreds i nya hus, och mycket av informationen på sidan är även tillämplig på badrumsrenoveringar. 

Vill du veta mer om att renovera badrummet? På https://stockholm-badrumsrenovering.nu/ kan du läsa mer om renovering både i bostadsrätt och i villa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *