laddstation BRF

Fler elbilar på landet

Att landsbygden är beroende av bil är lika säkert som “Amen” i kyrkan. Så sägs det. Det är bönderna och lantbrukarna som säger att utan bil stannar Sverige. Det är inte så konstigt. Inget elnät med spårvagnsspår, tunnelbana eller tåg, går så långt som till alla landsbygdens olika byar finns. Om det inte går att ta sig fram på annat sätt än via häst och vagn eller med bil så finns det inget annat sätt att ta sig fram. På så sätt är det ju sant; utan bil stannar åtminstone landsbygdssverige.

Vilka bilar körs på landet?

Men vilka bilar är det som Sverige stannar med? Så länge bilarna som ska föra fram våra bönder och lantbrukare, är mlijövänliga är väl allt gott, eller hur? Hur kan bönderna och lantbrukarna ha råd med elbilar, och hur ska de ladda sina elbilar? Det sägs ju med sanning, att utvecklingen går långsammare på landsbygden än inne i storstäderna, själva motorerna av utvecklingen i Sverige.

Lättare äga elbil i storstäderna

I storstäderna är det också lättare att äga och köra elbil. Bara i Stockholm finns det numera laddstationer på de flesta bilparkeringarna i innerstaden. Det som ännu fattas är laddstationer vid alla fastigheter. Särskilt privatpersoner kommer att behöva laddstationer invid sina bostäder, parkeringar och garage. Utan laddstationer kommer Sverige att stanna.
Denna stora förändring kräver flera saker – bland annat ökar efterfrågan på elbilsladdare. Helst skulle alla behöva en laddstation i sitt eget hem. Och de som bor i hyreshus eller bostadsrätter kommer att behöva laddstationer i sin BRF.

Vi behöver laddstationerna till elbilarna

Först när vi ser laddstationer på alla hus i hela Sverige kan vi säga att vi har ställt om vårt samhälle till en mer miljövänlig utveckling.
Så hur bra möter elbranschen den allt större efterfrågan på el?
En tredjedel av vårt samhälle som kräver energi är transportsektorn. Det innebär allt; flyget, tågen, bilarna och fartygen. Denna bransch står för en av den största delen som kräver energi; antingen baserat på fossila bränslen eller på miljövänlig energi. Läs mer om laddstationer för BRF:er här: defa.com/se/laddstation-brf/.