Takläggare Stockholm

Så hittar du duktiga hantverkare

Behöver du få tag i duktiga hantverkare men vet inte hur du ska göra för att hitta dem? Duktiga hantverkare finns det som tur är gott om. Men hur hittar man dem? Som tur är, finns det ju internet och det går att ju att fråga andra än sina egna bekanta, grannar, släkt och vänner. Men först, kan du ta och googla.

  • Sök upp hantverkare på Google. Du kan skriva in ”takläggare Stockholm” till exempel, om det ni skulle vara så att du söker just takläggare och bor i Stockholm. Annars byter du ut takläggare med målare, kakelsättare, elektriker eller vad det nu är som du söker.
  • Du kan gå till sajterna reco.se, yelp.se eller se.trustpilot.com så hittar du referenser, omdömen och andra kunders åsikter om hantverkaren som du funderar på att anlita.
  • När du har bestämt dig för en hantverkare, ring då upp dem, eller fyll i ett kontaktformulär eller skriv ett mail till dem. Be därefter om en offert, så att du får svart på vitt vad de kan tänka sig att ta för till exempel en takläggning, takrenovering eller ett takbyte (eller vad det är som du behöver hjälp med).

Kom ihåg ROT-avdraget

Du kommer väl ihåg ROT-avdraget? Som privatperson kan du ju dra av på inkomstskatten med så mycket som 50.000 SEK om du anlitar en takläggare. Se till så att den hantverkare som du anlitar har F-skattsedel, betalar sina skatter och moms i Sverige och bara anställer hantverkare vitt, det vill säga, betalar arbetsgivaravgifter, pension och sjukpenning för dem som arbetar för dem. På så sätt kan du bidra till ett bättre samhälle så att alla har det bra även när de inte kan jobba.